NTAK adatszolgáltatási kötelezettség elhalasztása 100 millió alatti árbevétel esetén

Elfogadta a kormány a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) javaslatát, így a vendéglátó üzletek és jeggyel látogatható turisztikai attrakciók NTAK adatszolgáltatási kötelezettsége szakaszosan indul el.

2023. július 1. napjától a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba történő adatok szolgáltatására és továbbítására

- kizárólag azon vendéglátó üzlet üzemeltetője köteles, amelynél a vendéglátás tevékenységből ( Teáor szerint) származó 2022. évi nettó árbevétele meghaladta a 100 millió Ft-ot,

- illetve azon turisztikai attrakció üzemeltetője köteles , amelynek a turisztikai attrakció szolgáltatásaihoz kapcsolódó jegyértékesítéséből származó 2022. évi nettó árbevétele meghaladta a 100 millió forintot.

2024. január 1-jétől pedig azoknak is teljesíteni kell a kormány által előírt kötelezettséget, ahol az a tavalyi nettó árbevétel meghaladta a 12 millió forintot.

A rendelet szerint a 12 millió  és 50 millió Ft közötti  árbevétellel rendelkező érintett szolgáltatóknak az  adatszolgáltatásra alkalmas szoftvert a Magyar Turisztikai Ügynökség térítésmentesen biztosítja.

/ 2016.évi CLVI törvény 9/G/Vissza