A 2023.év zárásához kapcsolódó kérésünk ÜgyfeleinkhezTisztelt Partnerünk!


Zárással kapcsolatosan szeretnék néhány dolgot kérni Öntől.

1. 2023.12.31-i készlet leltár értéke Ft-ban: alapanyag, áru (mennyiségi egységben is), saját előállítású készletek mennyiségi egységben is.

2. Készpénz címlet leltára, aláírva. Ha van valuta, annak a címlet leltára is szükséges.

3. Banki audit levél megkérése, amely tartalmazza a 2023.12.31-i bankszámlák, lízingek, kölcsönök, hitelek egyenlegét, valamint a hitelek és kölcsönök lejáratát, fedezetét és az éves fizetett kamatokat. Ez minden olyan banktól és pénzintézettől szükséges, amellyel a vállalkozás kapcsolatban áll, mivel a pénzintézetek csak a tulajdonos írásos kérelmére adnak ki információkat a bankszámlával, hitelekkel, kölcsönökkel kapcsolatban.

4. Egyenlegközlő szállítóktól 2023.12.31-i dátummal.

5. Ha tárgyi eszközt kíván selejtezni, akkor arról kérnénk a selejtezési jegyzőkönyvet rendelkezésünkre bocsátani szíveskedjen. Tárgyi eszköz leltárhoz az általunk vezetett tárgyi eszköz listát rendelkezésükre bocsátjuk.

6. Vevői egyenlegközlőit kérje Tőlünk, s ezeket a vevővel leegyeztetve és aláíratva juttassa vissza számunkra. (Amennyiben rendelkezik hozzáféréssel a könyvelési programunkhoz, segítünk az egyenlegközlők lekérésben. Ezeket az egyenlegközlőket a decemberi bank lekönyvelése után célszerű lekérni.)

7. Ha van gépjármű a társaságban küldje meg részünkre a 2023.12.31-i km óra állását.

8. Amennyiben 2023. évben volt társasági szerződés módosítás, abban az esetben kérem küldje meg részünkre.


Közreműködésüket köszönjük.


Vissza